Držáky mobilu a uchycení elektroniky v autě

hlavni-foto-drzak-mobilu

Mapy a navigace na delších cestách, informace o dopravě při každodenním popojíždění po městě nebo pohodlné vyřizování příchozích i odchozích hovorů; chytrá elektronika najde využití při téměř jakémkoli použití vozidla. Lovit ale mobilní telefon z kapsy nebo ho pohazovat po všemožných přihrádkách rozhodně není ideální.

Aby používání elektroniky nerozptylovalo a neohrožovalo řidiče i celou posádku na bezpečnosti, není od věci interiér vozidla vybavit držákem mobilního telefonu, tabletu, navigace či jakéhokoli dalšího zařízení.

Na následujících řádcích proto najdete přehledný soupis jednotlivých držáků pro různé typy chytrých zařízení. Už klasicky také přidáme i několik tipů a doporučení na další praktické příslušenství.

Držáky mobilních telefonů

Chytrý mobilní telefon dnes zvládá nahradit hned několik zařízení najednou. Díky řadě aplikací je možné ho využít pro přístup k detailním mapám, k přehledu aktuálních informací o dopravě, k přehrávání muziky, podcastů či audioknih, k vyřizování hovorů, diktování poznámek a kdo ví čeho dalšího.

Právě proto je dobré mít telefon po ruce, bezpečně aretovaný nejlépe v kompatibilním, a tedy stabilním držáku na mobil. Těch existuje celá řada, liší se zpravidla systémem uchycení držáku samotného i systémem uchycení elektroniky.

Pokud máte větší mobilní telefon, doporučujeme dát při výběru pozor na maximální velikost a nosnost držáku. Některé držáky navíc samy o sobě umožňují i bezdrátové nabíjení, kabel je samozřejmě možné připojit k telefonu kdykoli.

Držák mobilu na palubní desku

  • Držáky uchycené na palubní desku

Pomocí přísavky či silné 3M podložky lze držáky tohoto typu připevnit k téměř jakémukoli povrchu palubní desky. Díky kloubu je pak dále možné přichycený telefon nastavit do polohy nejpohodlnější obsluhy. Všechny tyto držáky najdete zde.

  • Držáky uchycené na hranu palubní desky


Lišta v prostoru palubní desky poslouží jako spolehlivé úchytné místo, jednoduchý klip s pevným sevřením na ni stačí přicvaknout. Najdete je na tomto místě.

Držák mobilu na přísavku

  • Držáky uchycené na přední sklo


Podobně jako držáky uchycené na palubní desku i držáky na přední sklo zpravidla využívají mechanismu přísavky pomocí polohovatelného kloubu je pak možné finální umístění mobilního telefonu dále doladit. Při pořizování těchto držáků doporučujeme myslet na vzdálenost řidiče od skla – u některých modelů vozidel může být takto přichycený telefon poměrně daleko.

Držáky na přední sklo najdete na této stránce.

Držák mobilu do mřížky ventilace

  • Držáky do mřížky ventilátoru


Řešení do téměř všech typů interiérů – stačí aby vývod ventilátoru měl tvar lišty či mřížky. Právě na toto žebrování se držák připevní, s pomocí otočnému kloubku je pak také samozřejmě možné vyladit finální pozici elektroniky. Držáky tohoto typu najdete zde.

  • Držáky do CD přehrávače


Specialita pro vozidla vybavené rádiem s CD přehrávačem. Držák se jednoduše zasune do otvoru pro CD a pomocí aretačního šroubu zajistí. U většiny autorádií přitom navíc nebrání v přehrávání vloženého CD; v případě výměny disku je pak samozřejmě potřeba držák odstranit. Držáky tohoto typu najdete na tomto místě.

  • Držáky do autozásuvky


Praktické stojany do zapalování jsou zpravidla vybaveny také USB porty pro připojení nabíjecího kabelu. I zde je dobré dát si pozor na umístění autozásuvky, přestože lze držák různě ohýbat a polohovat, u některých modelů vozidel nemusí být toto řešení úplně ideální. Všechny držáky do autozásuvky najdete zde.

  • Držáky mezi přední sedadla


Klasická přihrádka, ve které se telefon pohybuje, dělá hluk a může se i poškrábat, není nejlepším řešením. Jednoduché plastové pouzdro umístěné mezi přední sedadlo a středový tunel automobilu je však dostatečně úzké, mobil a jiná elektronika v něm proto drží daleko lépe. Najdete je na tomto místě.

Držák tabletu do auta

Držáky tabletů

Větší displej tabletu je praktický při navigaci na delších trasách, stejně tak skvěle poslouží řidičům z povolání (taxikáři, řidiči kamionů a podobně) při přečkávání všemožných prostojů. Filmy, hry, knihy a jiné rozptýlení přijde vhod přes den i v noci.

Menší tablety proto není problém umístit do držáků pro mobilní telefony, je však potřeba dát si pozor na velikost a nosnost. U větších kousků lze sáhnout do držáků přesně určených pro tento typ zařízení, všechny je najdete na tomto místě.

Tablet může být také skvělým cestovním parťákem pro děti, dlouhé kilometry nudných dálnic se s ním mohou proměnit třeba v pohádkovou cestu do fantazie. Aby poměrně těžký tablet nemuseli celou cestu držet, se speciálním držákem jej lze připevnit k opěrce předních sedadel.

Navigace

Klasická navigace má i v 21. století jednu velkou výhodu: ke svému fungování nepotřebuje data. A právě díky tomu je při cestách do zahraničí často používaným doplňkem i dnes. Vzhledem k velikostem ji navíc lze umístit do držáků pro mobilní telefon – všechny robustní kousky, které si s nimi poradí, jsme umístili na toto místo.

Autonabíječka USB

Nabíječky & Powerbanky

Všechnu tu elektroniku je potřeba někde nějak nabíjet. Ve vozidle to naštěstí není problém, kabely je možné připojit do autozásuvky či USB konektoru. Vše potřebné pro nabíjení Android i iOS zařízení najdete v naší kategorii nabíječky. Vhodnou alternativou jsou také powerbanky, několik kvalitních a prověřených kousků máme zde.

Rozdvojky

Na některých cestách nejsme uvnitř vozidla sami, s rodinou a dalšími spolujezdci počet kusů chytré elektroniky narůstá. Samozřejmě není problém se o jednu zásuvku či konektor postupně podělit, efektivním řešením je i rozdvojka, roztrojka či jiný rozbočovač. Hned několik různých typů proto najdete na tomto místě.

Ať už si interiér auta vybavíte jakkoli, hlavní je nakonec bezpečnost – řidiči by rozhodně neměli chytré zařízení obsluhovat při jízdě, sebedůležitější SMS za riziko nestojí. Není přece problém kdykoli zastavit.

Rozdvojka do auta

Výběr TOP držáků

[product url="/drzak-telefonu-gps-na-prisavku-clips/,/drzak-telefonu-gps-na-prisavku-double-clips/,/swissten-drzak-na-telefon-do-auta-s-grip-air-vent-av-2/"]